Öckerö gymnasium

Post-brännan

”Får jag förfånga till rors på kurs 110?”, är en fras som ofta används ombord här på Gunilla när man är post, vilket jag tror de flesta av er som läser redan vet vad det innebär.

Just precis detta var jag idag på vakten. Trots att vi bara varit till sjöss fyra dagar är det svårt att inte bränna sig i de starka solstrålarna som träffar Gunilla varje dag. Detta innebar att trots mängder med solkräm och solskydd så smyger sig ändå den ”kända” post-brännan redan sig på. Idag räddade kapten och vår vakt styrbords vaktledare oss med att sätta upp en dusch på däck där vakten kunde svalka sig i den varma hettan.

Som ni där hemma kanske redan vet så har motvind och höga vågor bromsat vår fart mot Jamaica vilket gjort många av vakterna sysslolösa och långa, men till vår glädje så doppas nu inte nosen i vattnet längre och vi går lite fortare mot Jamaica igen.

Inte för att göra er avundsjuka nu, men vädret här är fantastiskt. Strålande sol och lagom med vind som fläktar emellanåt har gjort i princip alla ombord solbrända och fina. Annars flyter dagarna här ombord på. En sak som är svårt att förklara för er och som ni säkert aldrig kommer kunna förstå, om ni inte varit ombord själv, är hur fantastiskt det är att segla med Gunilla många stunder, speciellt de nattvakter när de första du möts av när du kommer ut på däck är en stjärnklar himmel och mareld som tillsammans med vågorna dansar i kant med Gunilla, det ni, det är fantastiskt.

Hoppas ni har det lika gött som oss där hemma i Sverige.

Nathalie Spinicchia Wallin, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se