Öckerö gymnasium

Potatisskalning, diskning och dukning

Nu sitter jag i min koj efter att ha tagit en riktigt skön dusch, för det är just en sådan dusch man har efter en dag i varma byssan (köket).

Min dag har bestått av potatisskalning, diskning och dukning. Det låter väldigt tråkigt med tanke på att detta betyder att du knappt går ut i solen på en hel dag men det är faktiskt ganska roligt att stå där och lyssna på hög musik när du lyder kockens order. Det ända speciella med min backisdag (köksmedhjälpardag) är att det var första dagen med den nya kocken vilket var trevligt- men tyvärr finns det inte så mycket mer att berätta om min dag så jag kan berätta lite om mina tankar om resan.

För att förstå va det är för sjuk grej vi håller på med så kan du tänka dig att du står längs fram på Gunilla mitt i natten och endast ser hav. Längs med båten så flyger fiskmåsar och du tänker ”det är min skola som tagit mig hit”. Tyvärr så tror jag endast det är Öckerö elever själva så kan förstå den känslan men för er andra kan jag berätta att den är magisk. Detta ögonblick som jag skrev om hade jag på natten den 24:de oktober, min födelsedag, jag kan säga att de var nog mitt livs bästa födelsedag! Detta är bara ett av alla de tillfällen denna resa som jag insett vilken bra skola jag går på. Ett annat var när jag såg nästan hela min klass ligga helt utslagna på däck efter 5 tuffa timmar av sjösjuka och jag tänkte ”vanliga gymnasieelever kallar fester ice breaker, vi kör på det här för att bli tajta vi”.

Med detta sagt vill jag bara skriva till alla de som ska välja gymnasium, om du vill göra något sjukt kul, lärorikt och fantastiskt, välj Öckerö!!

Samuel Fredriksson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se