Öckerö gymnasium

Press och tacksamhet

Idag var sista dagen i hamn, nästa gång vi känner fast mark under fötterna är på Öckerö.

Vi har ju under hela resan varit påväg hem men nu är vi påväg hem på riktigt. Det är underbart samtidigt som det skapat en del press om att verkligen ta vara på dom få dagar vi har kvar.

Pressen om att njuta av sista tiden har legat och tryckt lite under hela veckan här i hamn. Vi har velat hinna med så mycket som möjligt för att maxa tiden. ”Tänk ändå att detta kan vara sista gången vi är ute på detta sättet” har sagts varje dag. Detta har gjort att vi stressat igenom stan för att inte missa något, dock har resultatet nästan blivit omvänt.

Idag, sista dagen till kaj lyckades vi släppa all press och bestämde oss för att bara ta en lugn dag för ärligt talat är det dom dagarna som blir dom bästa. Efter uppställning och frukost gick vi och la oss igen för att sova fram till lunch innan vi gjorde oss iordning för att gå ut.

Dagen bjöd på en promenad runt om i staden innan himlen öppnade sig och åskan mullrade. Vi satte oss på ett cafe och tog en lång fika tills det klarnade upp igen. Vi gick strosade runt lite till och hamnade tillslut i en super mysig park, lite som trädgårdsföreningen hemma.

Till middag gjorde vi det mest engelska man kan göra. Vi satte oss på en pub, beställde in fish n chips samtidigt som det visades cricket på storbildsskärmar runt om i lokalen. Det var sån stämning där inne och maten kan vara bland det bästa vi har ätit under denna resan. Vi satt kvar ett bra tag innan vi drog oss tillbaka till båten för en sista gång.

Det finns också något fint med att vi nu gör det mesta för en sista gång ombord, trotts allt är det ju dags att knyta ihop säcken för att sedan få blicka tillbaka på detta äventyret. Tyvärr har ju allt ett slut men jag kommer vara evigt tacksam för att få gjort detta. Tacksam för alla minnen, skratt och tårar men framförallt tacksam för alla jag lärt känna ombord, vi är liksom inte bara klasskompisar vi är en familj.

Ebba

Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se