Öckerö gymnasium

Prinsessan i keens

Jag börjar bloggen med ett dilemma - jag inte vet när min dag börjar. Jag har för stunden 12-4 vakten och är på så sätt uppe 00-04, men sover sedan fram tills 11. Det är dock bara jag som har makten att välja, så bestämmer här och nu att min dag börjar vid 11 och bloggen likaså.

Vi blev purrade som vanligt efter 7 timmars vila, men utvilad blir man tyvärr aldrig. I och med att klockan närmar sig lunch snarare än frukost får vi alltid välja mellan lunch och frukost. På lunchmenyn stod risotto och valet var då inte svårt (jag valde risotto :-)). Jag kastade i mig maten och gjorde mig iordning. Jag kände mig tydligen lite kaxig och lyssnade inte helt på vad de på däck rekommenderat i klädväg utan tog på mig shorts och långärmat. Det var absolut fint väder men inte fint och jag var konstant, i fyra timmar, ganska frusen. Denna vaktdag var jag poststyrka och hade förvånansvärt mycket att göra. Mycket bojar och båtar att rapportera som utkik och svårt att styra som rorgängare. Arbetsstyrkan jobbade dock hårdare och under dessa fyra timmar satte de alla segel förutom storen. Trots det seglade vi i ynka 2 knop och satte efter vår vakt på motorn.

Den stora höjdpunkten på vakten var när klockan närmade sig fika. Jag skulle stå utkik i en kvart och vakten kändes nu inprincip över. Den kvarten var magisk. Hade sällskap uppe på backen av två småfåglar, en sköldpadda och mängder av delfiner. Delfinerna gled så graciöst i vattnet och jag kunde inte låta bli att le. Trots keens och arbetskläder kände jag mig fan som en Disney prinsessa. Efter kvarten gått blev livet inte mycket värre. Inga torra mackor, utan citronmaräng paj stod på menyn! Käkade upp den sista tuggan fylld av lycka, men även sorg över att den var slut. Gick sedan ut och gick snart av vakt.

Eftermiddagen spenderade jag i stora mässen och kojen, upptagen med plugg och att försöka minska sömnbristen. Vid åtta-tiden väckte sedan mina kompisar mig till dagens höjdpunkt - vår nu essentiella kvällsaktivitet av att kolla några avsnitt av den gamla julkalendern Mysteriet på Greveholm! Något jag för övrigt rekommenderar starkt för att bättra livskvalitén. Sov sedan helt kort innan vakt. Om de resterande fyra timmar av min dag finns inte mycket att säga. De gick sakta fram och bestod mest av att jag stod själv i mörkret och försökte få tiden att gå, utan att somna. Gick sedan av vakt och gick för tredje gången den dagen och la mig, i väntan på att en ny dag skulle börja. Som min hyttkompis tidigare sagt, ”ny dag, samma möjligheter”, där har vi livet på Gunilla.

Liv Hillberg SaB1922

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se