Öckerö gymnasium

Resan mot det sista äventyret

Idag är dagen vi har väntat på. Vissa med spänning och vissa med fruktan, men jag skulle nog säga att det är lite av båda. Det är dagen då jag, och hela min fabulösa klass, beger oss mot Fort Lauderdale och Gunilla.

04.45 var det samling på Landvetter flygplats. Vi checkade in, lämnade in vårt bagage och tog oss igenom säkerhetskontrollerna. Allt gick förvånansvärt smidigt ändå, och nästan alla kom med planet. Alla förutom vår ena norrlänning som råkade glömma visumet som behövs för att ta sig in i USA uppe i Strömsund. Då amerikanerna tyvärr inte är så gästvänliga, vilket ni säkert vet, fick hon tyvärr ta ett senare flyg. Efter någon timmas väntan vid gaten var det i alla fall äntligen dags att boarda planet som skulle ta oss mot Frankfurt, där vi sedan skulle byta plan och åka till Miami. De flesta somnade gott på det första planet och den knappt två timmars långa flygresan var över på ett ögonblick.

Väl framme i Frankfurt begav vi oss lite stressigt till nästa gate, men det var helt i onödan visade det sig. När vi väl kom fram visade det sig nämligen att planet mot Miami skulle bli drygt en timme försenat, men mer skulle det bli. Till slut lyfte det i alla fall, men det blev nog minst två timmar försenat till sist. Något som prioriteras väldigt högt i min klass är mat, så därför känns det självklart att nämna flygplansmaten. Vi var nämligen väldigt hungriga där vid tolv-tiden när planet lyfte och vi väntade förväntansfullt på den första serveringen. För vegetarianerna blev det tyvärr ingen höjdar-lunch, men den slank ner. Köttätarna var nog ändå rätt nöjda, för jag hörde ingen som klagade i alla fall. Efter den första måltiden somnade de flesta i ett tappert försök att försöka ställa om sig till den amerikanska tiden. När en inte kunde sova längre var det film som gällde, för att sedan somna om igen. Tio timmar passerade relativt snabbt och avslutades med ännu mer mat, som denna gången var god även för vegetarianerna.

När vi tillslut landade i Miami och hade hämtat ut vårt bagage så väntade en buss på oss, som skulle ta oss till Fort Lauderdale där Gunilla befann sig. Bussresan tog ungefär en timme, och när vi kom fram väntade ännu mer mat. Första måltiden ombord blev uppäten och vi träffade alla befäl. Vi var ordentligt slitna efter den långa resan och även väldigt trötta på grund av tidsskillnaden, så det blev en tidig kväll för de allra flesta. Nu har vi i alla fall börjat göra oss hemmastadda här på Gunilla. Väskorna är uppackade och schemat är i rullning. Nu börjar den sista resan för oss.

Babord, Ida

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se