Öckerö gymnasium

Resterna av en orkan

Resterna av en orkan har satt käppar i hjulet för vår resa. I nuläget ligger vi ankrade utanför Englands kust. En av styrmännen nämnde att det är precis utanför platsen där Pang i bygget spelades in. Just nu är det oklart vad som kommer hända framöver.

En liten bit utanför vår trygga lilla vik blåser det ca. 45 knop. Jag tror inte att det är just hur mycket det blåser, utan mer riktningen på vinden, det vill säga fel riktning utifrån vad som är vår nästa destination som är problemet. I måndags lämnade vi Portsmouth och seglade i något dygn men vi fick sedan reda på att vi i stort sett nästan åkt bakåt den senaste tiden på grund av strömmen och vinden. Därav valde vi att ankra vid i en vik längs Englands kust.

Om vi har tur kan vi åka vidare mot Lissabon på fredag. Då finns det enda en liiiiiten chans att vi hinner dit i tid, om vi har vind och vatten på vår sida. Annars vet jag inte riktigt hur vi gör, vi kanske skippar Lissabon och åker direkt till Cadiz, vilket har sina plus och minus. Missar vi Lissabon missar vi en studiehamn, vilket betyder att vi får stryka några uppgifter. Missar vi Lissabon missar vi den hamn som många av oss sett allra mest fram emot.

Nu när vi ligger ankrade har vi ingen nattvakt, utan jobbar bara våra dagstider, vilket är 16-20 för min vakt just nu. Det är väldigt skönt, vi har mycket mer tid till att sova och att plugga, varav båda är väldigt välbehövliga just nu. Nu när vi för en gång skull har tid försöker vår dos och trivselgrupperna på båten planera olika myskvällar, ikväll ska vi ha filmkväll och en av våra styrmän skulle försöka leta upp Pang i bygget, passande nog.

Emilia, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se