Öckerö gymnasium

Säkerhetsövning

Idag var det sista dagen i Lissabon och som vanligt började morgonen med uppställning.

Idag hade vi uppställningen trettio minuter tidigare än vad vi brukar, eftersom vi skulle åka kl 08:00 då vi normalt har uppställning och behövde därför ha den tidigare. Vi fick information om avgång och vad som måste göras under sjöbenet mot Cadiz. Efter uppställningen drog jag till min hytt och somnade. Jag vaknade runt 11:00 och gick upp och ringde vänner och familj för att kolla hur det är där hemma i Sverige och hur de har det.

Senare på dagen badade alla förutom jag då jag tyckte att det var för kallt ”Ja jag är största badkrukan” och vi stod stilla i en liten stund. Det var riktigt skönt väder i Lissabon om man jämför det med hamnarna i Lübeck, Pourtsmuth och Cherbourg då det har varit kallt och dåligt väder tills nu då det har varit väldigt varmt och klarblå himmel.

Senare övade hela besättningen på vad man ska göra om någon ramlar i och jag lärde mig mycket om vad man ska göra vid sådana situationer då det är min första resa och jag inte hann gå Basic saftey innan vi skulle segla iväg så det var riktigt bra att vi gjorde detta så jag har iallafall lite koll och så kan jag gå Basic saftey direkt efter vi kommit hem. Efter övningen gjorde jag mig redo för 4 – 8 vakten och min dag slutade med att jag gick och la mig för nästa vakt.

Johannes, babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se