Öckerö gymnasium

Samma vanliga morgon på Gunilla

Jag blev väckt ur min skönhetssömn av bestämda knackningar följt av en rask öppning av dörren, det var rondman. Det var den gamla monotona rösten som förklarade hur situationen såg ut på däck. Jag tog en titt på klockan vilket visade 6.59 som var perfekt för 7.15 frukosten, man hade tid för att vakna och klä på sig

.Jag gick som en zombie till lilla mässen, detta är inget som ska underskattas utan var påfrestande för en mycket morgon trött person. Men tillslut lyckades jag ta mig fram till frukosten sist av alla. Men den förväntade besvikelse var alltid lika jobbig när man fick syn på samma frukostbord med sitt vanliga torra bröd, extra hårda smör samt den svettiga skinkan. Jag tog ett bröd i ena handen och smörkniven andra och började förstöra brödet med smöret och valde den svettiga skinkan, färdigskivade osten som pålägg som vilken dag som helst.

I dag var det byssan för mig vilket gjorde mig glad då det är alltid lika roligt att stå i byssan på Gunilla. Man kunde faktiskt prata med den man jobbade med eller Maria som är kocken på båten men om man inte var pratglad så fanns det alltid musik vilket var unikt. Idag fick vi först ta disken från dem som har varit där tidigare och servera det sista som skulle äta frukost med gröt. Min byssakompis fick springa fram och tillbaka för att kunna servera dem medans jag fick slafsa på havregrynsgröt i de djupa tallrikarna. De var snabbt ute ur lilla mässen och vi kunde förbereda för frukost/lunchen till babord. Lunchen var en korv stroganoff med bostongurka vilket inte var den mest uppskattade maträtten, den låg mer i komposten än i deras magar. Jag och min byssakompis hade då också samma upplägg där jag hällde upp mat på de djupa faten och hon fick servera.

Vidar

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se