Öckerö gymnasium

Samtidigt ombord på Gunilla

Det hade antagligen varit mycket roligare för er där hemma att läsa en blogg skriven av någon som har varit ledig idag.

Då hade ni fått ta del av utflykten till Caye Culker som gjordes av samtliga frivakter då allt i Belize City är stängt på söndagar. Ni hade fått läsa om palmer, ödlor, mangrove, kite surfing, turkost hav och massor av sol. Dock har jag inte heller tagit del av detta idag, bortsett från solen, då vi i Styrbord har haft vakt idag.

Efter att uppställningen var avslutad samlades Styrbord tillsammans med vaktledar-Evelina för att dela upp dagens uppgifter. Med sällskap av Elias hamnade jag på att smörja badunerna. Vi skulle helt enkelt kleta in vajrar med en massa gjord på fårfett, zink och linolja genom att turas om att hissa upp varandra i masten med en båtsmansstol. Detta underhöll oss hela dagen, inkluderat timmen det tog att försöka skrubba sig ren med grovtvål, med matpauser ungefär var tredje timme.

Framåt kvällen avslutades vakten med att alla badade från båten eftersom vi inte har kajplats här i Belize utan ligger till ankars. Solen var påväg nedåt och det 25-gradiga vattnet kändes nästan varmare än luften.

Elvira, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se