Öckerö gymnasium

Så, nu är vi på båten!

Nu är vi igång, och det känns som skräckblandad förtjusning.

Allt är som det alltid har varit; datorn kopplar automatiskt till båtens WIFI, byssan och toaletterna luktar likadant och vi känner oss lika lyckligt lottade. Efter vår familiseringsdag igår känns det till stor del som att rutinerna vi fick sist vi var ombord aldrig stannat upp. Tack och lov.

Idag, onsdag, har vi däremot inte varit på båten för annat än mat och sömn. Styrbordsvakten (min vakt) fick i uppgift att på egen hand besöka Bay of Pigs Museum i Lilla Havanna som ligger här i Miami. Där träffade vi exilkubaner som åkt till USA för att strida mot Kuba vars politik präglades av Fidel Castro och kommunismen. Vi fick höra berättelser om deras personliga upplevelser från invasionen (som de själva gick förlorande ur) och se en hel del bilder. Vi hade tur som hittade engelsktalande anställda när vi kom dit, eftersom det pratas mest spanska i Lilla Havanna.

Efter besöket på museet gjorde vi nästan allt det där man måste göra när man bara har en dag på sig att uppleva en stad. Vi tog en Uber till Miami Beach, gick längs Lincoln Road, åkte lokalbuss, besökte Bayside och mötte många minnesvärda människor längst vägen. Vi hade en bra dag! Imorgon klockan 9:00 i vår tidzon lämnar vi vår underbara hamnplats omgiven av palmer och skyskrapor och ger oss av mot Kuba. Sjöbenet förväntas ta sju dagar och min vakt arbetar timmarna mellan tolv och fyra natt och dag. Då får vi se om rutinerna sitter i ryggmärgen eller inte.

Jag skickar med massa kramar till er där hemma som saknar dem och försäkrar er om att vi har det bättre än de flesta här.

Kram,

Lisa Billander

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se