Öckerö gymnasium

Shoppingtur i Merida

Idag hade Babord och Styrbord frivakt.

Styrbord var däremot på ett Mayamuseum på förmiddagen med Anne-Li, vilket jag hade besökt dagen innan. Jag och några andra vänner från Babord bestämde oss för att gå loss i Merida. Vi gick in och ut i alla affärerna. Om det är någonstans man ska shoppa, är det där. Affärsgatorna är oändliga och priserna är hälften av Sveriges. Det var inte bara kläderna, skorna och prylarna som lockade. Även den svala AC:n var ett skäl till att gå in i, vad som kändes som hundratals, affärer.

Emellanåt handlade vi vatten, snacks, frukt och mat. Mango och avokado är det som konsumeras mest av allt, men den rostade syrsan var inte så dum den heller. Lunchen bestod självklart av tacos och burritos, är man i Mexiko så är man. Servitörerna hade lite svårt att förstå vad ”inget kött” betydde, inte det lättaste att vara vegetarian i detta land. Men med halvdan spanska och handgester lyckades vi få in mat tills alla var mätta och belåtna.

Med händerna nertyngda av påsar och fötterna släpandes i marken, tog vi bussen tillbaka till Progreso. Ut på den långa piren, och vi var tillbaka på Gunilla. Innan läggdags samlades vi alla för att visa upp dagens fynd. Skor, kjolar och även balklänningar visades upp.

Sammanfattningsvis en härlig dag, som slutade med en lite lättare plånbok.

Pussilipuss,

Lina.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se