Öckerö gymnasium

Show me that horizon

Vi har tänkt på en sak nu när vi är ute och seglar för fullt – vi är 44 stycken i en rätt liten segelbåt mitt ute i ingenstans på Atlanten, vad är skillnaden mellan oss och Pirates of the Caribbean?

Ibland påminns vi om vad vi egentligen gör här ute, vi kan kolla på varandra och sedan skratta till samtidigt som vi kvajlar tampar som vi sedan fäster på nagelbänkar och en flygfisk landar med ett duns bredvid oss. Medan livet där hemma i Sverige rullar på som vanligt.

Halvvägs ute på Atlanten och snart även halvvägs på vår resa tillsammans, just nu är bara horisont som syns. Vatten, vågor, himmel, bara blått. Efter så lång tid ute på havet har jag nästan glömt hur mitt vardagliga liv känns. Tänk att vi nu under en månad har seglat flera hundra mil och har besökt tre olika länder, på en månad! En månad hemma i Sverige känns som en evighet där nästan inget speciellt händer, inga utmaningar!

Båtlivet har blivit en vana och det känns helt naturligt att gå upp mitt i natten för att ha vakt eller för att vaska hela båten. Morgonvakterna är speciella, både för soluppgången efter timmars mörker där bara månen har lyst på oss men också efter alla stjärnklara nätter där flera möjliga stjärnkonstellationer syns. Vi har till och med fått se både Mars och Jupiter flera nätter i rad, en stor vit prick för Jupiter, och en liten mindre röd prick för Mars.

Men fortfarande är det bara horisont vi ser framför oss varje vakt två gånger per dag, har vi tröttnat på det? Tja, istället för ”show me that horisont” som piraterna säger, ”show us Grenada!” för nu längtar vi alla som sjutton till att få se land!

Cora, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se