Öckerö gymnasium

Sista dagen i Dublin

Det kändes i luften att det snart var dags för avgång. I hytterna bäddades det med nytvättade lakan, sjösjukplåster åkte fram och det shoppades sista-minuten-presenter hem.

”Uppställning om 30 minuter”. Jag vaknade av den höga rösten och fördelen med att inte äta frukost var att jag alltid fick ett par extra minuter i kojen. Eftersom jag hade frivakt var planen att krypa tillbaka så fort uppställningen var avklarad.

Jag rörde mig långsamt upp mot däck så att jag inte piggnade till och där möttes jag av ett gäng som såg lika trötta ut som jag. Kanske att det berodde på sången, dansen och festen igår kväll på däck. Jättekul och jättevärt varje sekund! Jag hade dessutom nattvakt 23.30-01.30. Landgångsvakten igår kväll började sittandes på en stol med en kompis för att se till att inga obehöriga kom in. Det var ett väldig trevligt arbete eftersom många som gick förbi var nyfikna och ställde frågor om
Gunilla.

I nattpasset ingick även skrivrond. Jag kontrollerade olika värden i maskinrummet, byssan, riggförråd och på däck. Alla värden var okej och inget läckage eller liknande behövde rapporteras. Nattvakten avslutades med ytterligare ett pass som landgångsvakt och efteråt gick jag direkt till hytten för att sova, vilket är väldigt ovanligt. Vanligtvis hänger jag kvar en stund med nästa landgångsvakt.

Jag vaknade lagom till tiofikat efter den extra sovstunden. Eftersom det var sista dagen i Dublin passade jag på att strosa runt på stan. Jag önskade att jag hade en cykel så jag kunde ta mig runt för att se mer av staden. Förhoppningsvis återvänder jag hit någon gång. Här finns massa mer att upptäcka! Jag kom tillbaka lagom till trefikat. Trefika idag var sötfika! Vi alla njöt av god frukt- och
bärpaj med vaniljsås. Detta varvades med plugg, städ och förberedelser inför morgondagen. Kvällen avslutades med popcorn och filmkväll. En bättre frivakt gick inte att få.

Frankrike nästa!
Lucia Skrtic

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se