Öckerö gymnasium

Sista dagen innan avgång

Vaktdag för babord. Finns inte mycket kvar att göra, lite målning till så är Gunilla återigen i sina bästa år. Folk vågar vara sig själv mer och mer, stämningen blir bara bättre.

Dagen började med att borsta och olja in lårarna (lådor på däck). När detta var klart skrubbade vi rännstenarna med fosforsyra för att lösa upp rosten så vi senare kan måla en sista gång. Utöver sandpappring och sophantering har vi tagit vara på vädret och gjort det bästa av vår vakt. En högtalare och gott umgänge gör vilken dag som helst till den bättre.

Alla verkar ha studierna under kontroll och stämningen blir bättre ju längre fram mot Safi vi kommer. Lite hemlängtan men samtidigt vill en stanna bland alla människor och nya städer. Många förbipasserande visar stort intresse för båten. Många stannar och pratar och de allra modigaste frågar om de får komma ombord.

Malaga är för övrigt en mycket fin stad. Kanske inte den mest strukturerade jag varit i men gågatan är drömlik nu nära juletid. Bara några meter från båten har vi restauranger och affärer och centrum ligger bara 3km bort. Stranden är jättefin och tar på sin höjd 15 minuter att gå till.

Denna resa ger en minnen för livet för varje dag som går förbi. Mot oändligheten och vidare, signing out.

Johan

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se