Öckerö gymnasium

Sista dagen till ankars

Arbete, god mat och bad. Tre ord som summerar dagen bra. Idag var andra dagen till ankars några hundra meter utanför ön Sao vicente.

Vi vaknade upp och åt gemensam frukost som vanligt och sedan var det uppställning. Vi klev ut på stordäck, slog glas och hissade både den svenska och den kapverdiska flaggan högt upp i masten. Jag har verkligen lärt mig att gilla morgonuppställningen. I början var det jättejobbigt då morgonuppställningen innebar tidig uppgång. Men den senaste tiden då dagarna har varit väldigt oklara (av någon anledning) och ingen har varken vetat när man har vakt, mat eller fritid eller om man ens har något av det, så är det härligt att känna att morgonuppställningen är den samma i alla fall.

Morgonuppställningen innebär också att kapten pratar om läget och det är också alltid roligt. Eller ja, roligt om det roligaste man vet är att ha tråkigt, haha! Nä, kaptenen är genomsnäll och jag tror det kommer bli en bra segling i 17 dagar med honom som översta befäl.

Även när vi ligger till ankars så har vi sjövakter. Vilket betyder att 12 till 4 är tiden då styrbord levererar. Idag hade vi vakt och jag var ankarvakt, det innebar att jag och en annan bestraffad var tvungna att sitta i navhytten och hålla koll så att inte Gunilla draggade för mycket, och att vi därmed skulle åka in i en boj eller annan båt runt omkring oss. Det var tråkigt. Dock så snackade vi lite med andra styrman Leo och det gjorde så att tiden gick lite fortare.

20 minuter innan vakten var slut avbröts den av ett stormöte. Denna gång ingick det en säkerhetsövning. ”Man överbord” som det kallades. Det är ju rätt uppenbart vad det handlar om så jag går inte in mer på det. Istället kan jag skriva om det härliga badet som kom efteråt. Vattnet var varmare än på land och det kändes! Att ta ett uppfriskande bad efter en tråkig vakt är inget som ens går att beskriva med ord. Love it!

Nu sitter jag här i stora mässen och ska snart fortsätta se på film med mina underbara vänner, och imorgon taggar vi alla att komma i land och upptäcka Kap Verde. Men först väntar morgondagens uppställning!

Taco haj!

Klara Kumler, styrbord.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se