Öckerö gymnasium

Sista dagen till havs

Idag var det inte en vanlig beslagning heller utan vi fick arbeta lite extra hårt och göra en så kallad parad beslagning. Parad beslagning är den finaste beslagningen där man packar så tajt man bara kan och sedan viker upp seglet på råt. Det tog tid men det blev väldigt fint. När vi väl hade kommit ner igen blev vi belönade med att få städa befälsinredningen, jättekul.

Idag har det varit en bra dag. Det har hänt mycket och jag har allt haft roligt. Började med att vi i Styrbord blev purrade vid 07.00 för frukost, uppställning vid 07.55 och vakten började vid 08.00. Det var en vakt med mycket att göra. Jag och Bengan satte ett nytt För stäng stag segel med en sjukt massa omega ringar som håller seglet på staget. Det var pilligt men skönt att samtidigt få njuta av solen. Det tog oss hela vakten att bli klara med seglet men det blev fint till slut. Efter jakten, som slutade vid 12.00, var det dags för lunch. Det var så sjukt gott att få mat i magen.

På dagens schema var det hamnpresentation 13.15-14.15 och Engelska 14.20-15.20. Presentationen fick vi av vår Dos Jonatan och det var bra. Roligt att få veta lite om Bermuda och hur bussystemet och färjor fungerar. Hur det ser ut och lite om vad man kan göra. Jag och Bengan var klara med engelskan så vi gick upp till backen och njöt lite av solen och hoppades på att få lite färg. När solen väl gick i moln hade vi legat där ett tag och vilat ut oss. Fram tills middagen hände inte så mycket och efter middagen var det mest häng i stora mässen. Framme vid ytterligare en vakt. Klockan slår 20.00 och vakten börjar med en fin solnedgång.

Efter lite småprat och vaktavlösning så var det dags att bärja röjlarna och yttre klyvare. Jag och Bengan tog röjeln på stormasten. Idag var det inte en vanlig beslagning heller utan vi fick arbeta lite extra hårt och göra en så kallad parad beslagning. Parad beslagning är den finaste beslagningen där man packar så tajt man bara kan och sedan viker upp seglet på råt. Det tog tid men det blev väldigt fint. När vi väl hade kommit ner igen blev vi belönade med att få städa befälsinredningen, jättekul. Det tog däremot inte speciellt lång tid och vi blev bjudna på cola av Jonatan. Det verkade lite skumt då han betedde sig konstigt men så trötta och slitna vi som vi var tänkte vi inte på det. Dock efter att Jonatan hade sträckt glaset med cola till Bengan så fick han sig en shock. Bengan blev dödad. Vi leker mördarleken ombord vilken ni kanske har hört. Bengan blev lite lack och surade en liten stund efter det. Haha, stackarn som slitit så och får som tack ett mord.

Vakten fortsatte mysigt med lite snack om skeppet Draken från vår vaktledare Clara som var med och seglade över henne till USA. Nu är klockan 00.26 och har precis kastat ihop detta. Dags att gå och lägga sig tror jag. Godnatt och tack för
idag.

Viktor Palmdahl

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se