Öckerö gymnasium

Sista hamndagen i a Coruna

Inför den sista hamndagen i a Coruna var jag och mina kamrater överens att återigen vandra de smala och stenbelagda gatorna i Galicien för att inte tala om att förbereda oss för morgondagens avsegling mot Lissabon.

Med musik purrades min hytt för att iklädda pyjamas vandra med en långsam målmedvetenhet mot frukostbordet. En vanlig ritual i hamn är att avnjuta de lokala delikatesserna till frukost, men idag är det söndag, ombord Gunilla innebär detta stekfrukost. Hungern kom drastiskt vid synen av bacon, äggröra och äppeljuice. I med att frukosten ägde rum vid 07:30 och uppställningen skede vid 08:00 beslöt vi oss för att få några mer timmar sömn. Att gå upp igen vid lunch och åter igen bemötas av dukade bord med doften av mat i luften är en härlig känsla svår att beskriva.

Med fräscha kläder och spring i stegen begav vi oss ett gäng mot den nyvakna staden, butikerna var till synes öde om de var öppna över huvud taget på en söndag som denna. Målet med dagen var att spela biljard i den delen av staden med mindre turister och mer lokalbefolkning, för att utvidga våra kulturella vyer av den spanska staden. Självfallet betyder en liten längre promenad flera depåstopp på flera kaféer och spännande butiker, så som en och annan antikaffär med allt krimskrams du kan tänka dig. Från uppstoppade djur, tändare, cyklar och allt annat du kan hitta i någons dammiga vind. Enda skillnaden på en klassisk vind och dessa affärer att beskrivningarna på föremålen är väldigt mycket längre, då allting är unikt och antikt.

Dessvärre var promenaden förgäves och biljardhallen var stängd och en lika lång vandring inledes tillbaka till båten. Tyvärr närmade sig klockan 16 och siestan orsakade en förödande brist på kaféer och restauranger. Med ljudande mager och oväder, hack i häl gick vi för att rensa nattamatskylen från dess delikatesser. Vi hann bara till ingången till industrihamnen innan regnet började droppa. Ombord mötte vi en vakt lika gråa och trötta som vädret, styrbord som arbetat hela dagen hade precis gått av vakt och inväntade ihärdigt middagen från byssan. Personligen var jag avskriven från middagen och var inte hungrig efter attacken på nattamatskylen.

Jag avslutar dagen vid 21:54 med att skriva denna blogg, jag vill påstå trots att detta är en ganska kort sammanfattning av dagen kan vi enas om att det var en relativt fulländad sista hamndag i a Coruna.

Mvh Marcus Andreasson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se