Öckerö gymnasium

Sista söndagen

När jag vaknade idag insåg jag att det är mindre än en vecka innan vi kommer hem och att dagens stekfrukost blir den sista. För varje dag som går kommer det nu bara mer och mer saker som vi gör för sista gången. Idag var det också det sista stormötet och den sista säkerhetsövningen.

På stormötet diskuterade vi bland annat avslutningsmiddagen men större delen av tiden gick till kapten Torbens ordvitsar. Hans skämt får alltid besättningen på gott humör.

Dagens säkerhetsövning var en brandövning med lite extra utbildning om sjukvård eftersom Leo hade blivit skadad av branden. Det hade brunnit i byssan och Leo var backis så när alla hade ställt sig på stordäck och han inte var där så förstod vi att han spelade skadad i byssan. Rökdykarna tog sig in och hjälpte Leo ut. Sedan användes han för att demonstrera vad man ska göra med en medvetslös person som bränt sig och andats in brandrök.

Idag var det en väldigt god fisksoppa till lunch och till middag var det spagetti med köttfärssås. Eftersom maten är viktig för alla ombord så är alla extra glada när maten är god. Idag var det också yoghurt för första gången på länge vilket många har längtat efter.

Vi ses snart!

Jakob Hedelin, Midskepps 2018-06-17

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se