Öckerö gymnasium

Sista vakten för detta sjöben

Vi i babordsvakt var glada att få gå av och gå lägga oss igen, vilket inte alltid är de roligaste när de går sjö och har regnat så man är blöt in till underkläderna. Vakten gick med ett gott humör och la sig för alla vet hur skönt det ska bli att får sova efter en regnig vakt.

Sista vakten för detta sjöben.

Dagen börja med att Babords vakt gick upp en halvtimme innan dagen börjat så 23:30 den 25, för att gå på sin sista vakt för detta sjöben. Under vakten regnade de massor och blixtra, men det var inte det ända för det gick stora vågor och blåste en hel del. Större delen av tiden satt vakten uppe på popen och var helt tysta och sa inget till varandra för alla var trött på både regn och för vi behövde gå upp vid 23:30. Mot slutet av vakten fick vi i vakten klättra upp i riggen för att beslå seglen som tidigare vakt hade bärgat. Vi beslog seglen i slutet av vakten för att det var då de vågade släppa upp oss för blixtarna som var tidigare.

Vaktavlösningen gick bra och när vi gick och la oss hade styrbords vakt tagit över alla våra poster utan några problem. Vi i babords vakt var glada att få gå av och gå lägga oss igen, vilket inte alltid är de roligaste när de går sjö och har regnat så man är blöt in till underkläderna. Vakten gick med ett gott humör och la sig för alla vet hur skönt det ska bli att får sova efter en regnig vakt.

När babords vakt blev purrade var det för att vi skulle äta lunch tillsammans i stora mässen för vi hade under tiden vi sov kommit fram och lagt till i La linéa som ligger utanför Gibraltar.

Eftersom vi i babord har 12-4 tiden så har vi vakt första dagen i hamn så efter lunchen började ytligare en vakt i duggregn blandat med ordentliga regnskurar. Under vakten så tog jag och Sara ner Apan(undre stagseglet mellan stor mast och mesan mast), samtidigt tog Malin, David och Alexander ner övermärs på förmasten för att båda seglen ska till segelmakaren på lagning. Att få ner seglen tog en stund och eftersom vi gick på vakten vid 12 efter lunchen så hade en stor del av dagen gått så vakten gick då in för att städa hela inredningen som man alltid gör under hamnvakt.

Efter middagen var det bara lite små pil kvar på städningen innan de i arbetsstyrkan blev lediga och att göra vad vi ville på båten fram tills ens nattvakt börja. Som vanligt hade det varit lite tjat på
Fartygsvakterna som gjort schemat för att någon tycker det är orättvisa tider de fått, men som vanligt hände inget och man fick acceptera tiden man hade. Efter en lång dag fick de flesta i vakten ännu en gång gå och lägga sig efter att tagit av massor av blötta kläder från vakten mitt i natten.

Av Linus

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se