Öckerö gymnasium

Sjöben mot Gibraltar

När man får en post som livbojsvakt roterar man mellan att stå livbojs vakt, vara utkik och vara rorsman (att styra). På denna vakt hände inte heller så mycket spännande saker, förutom att ett gäng lekfulla delfiner kom hoppade bredvid båten och middagen.

Vi har nu lämnat den härliga staden Palma och sätter segel mot Gibraltar. Hoppas allt är bra med er, och att det inte är för kallt! Det flesta av oss mår toppen, men vi har några som mår lite halv bra med feber och hosta.

Dagen började som en vanlig dag till sjöss för 4-8 vakten, med väckning kl. 03:30 och sedan uppställning för vaktbyte kl. 04:00. Denna vakt var jag arbetskraft. När man är arbetskraft jobbar man med allt som har med seglingen att göra, t.ex. att sätta segel, bärga segel eller beslå segel. Tyvärr så var det väldigt vindstilla denna morgonen, så vi fick nöja oss med att träna knopar och lyssna på sagor om Asatro och trädet Yggdrasill. En väldigt lugn och skön vakt. Klockan 8.00 slutade vår lugna vakt och vi fick ta oss lite frukost. Jag, och många andra var väldigt trötta efter den jääääättteeeee joooobbbigaa vakten och gick därför för att sova. Jag vaknade sedan klockan 11.30 med en halvtimme kvar till lunch. Lunchen bestod av pasta med någon sorts gräddsås och falukorv, väldigt gott. Efter maten hade vi lite plugg tid då vi gjorde lite uppgifter i vårat fysikhäfte och skrev lite om hur droppstenar bildas. Fika serverades klockan 15:20 och var väl förtjänat efter det hårda pluggandet. Klockan 16:00 började sedan våran vakt. Denna vakt hade jag post som livbojsvakt. Som livbojsvakt ska man hålla reda på alla som är på däck och vara beredd på att kasta i livbojen om någon av någon anledning skulle ramla överbord. När man får en post som livbojsvakt roterar man mellan att stå livbojs vakt, vara utkik och vara rorsman (att styra). Detta kan vara ganska lång tråkigt och man får försöka göra det roligare genom att nynna på en sång eller något i den stilen. Nå iallafall, på denna vakt hände inte heller så mycket spännande saker, förutom att ett gäng lekfulla delfiner kom hoppade bredvid båten och middagen. Efter vakten som slutade 20:00 gick alla och la sig.

Tack för att ni läst min dagbok!

Mvh Sam Mårtensson och Delfinerna!

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se