Öckerö gymnasium

Sjuklingens betraktelser

De första dagarna till sjöss var inte helt som jag hade hoppats. Nästan ingenting roligt har hänt, för mig iallafall. Nu är det nämligen så att medan min vakt har varit på däck och halat, slitit och svettats så har jag legat i sjukhytten med upp mot 40°C och inte gjort mera än att äta och sova. Den mesta spänningen jag har fått uppleva är det som har föregått i de diverse filmer jag har hunnit se genom.

Jag kan komma på bättre ställen att vara sjuk på Gunilla. Gungandet gör inte direkt att man mår bättre. Varje gång jag skall äta måste jag dra mig ut ur dörren, släpa mig över däck, hämta min mat, ta mig tillbaka över däck och återvända till sjuklingshytten var jag äter min mat själv. Allt detta gör jag medan båten åker för motor rakt mot 6 meter höga vågor.

Tidigare har jag aldrig blivit särskild sjösjuk, men när jag sitter inne i ett stängt rum hela dagarna känner jag på mig att sjön börjar verka. I tillägg till febern har jag också haft en ond slemhosta. Trots att jag inte har kunnat utföra någon fysisk aktivitet har hostan själv gett mig träningsvärk i magen.

Att kontrollera smittan är ett annat problem som nu har uppstått. Det ena och andra hostet hörs mer och mer i hallarna. Förhoppningsvis bekämpar jag sjukan snart så jag kan returnera till det vanliga livet ombord.

Orion Heim, babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se