Öckerö gymnasium

Skepp och hoj!

Dagarna här på Gunnis rullar på som vanligt. Vi blev purrade klockan sju och gick på vakt klockan åtta. Solen har strålat klart hela dagen. Alla segel är satta och Gunnis går i ca 6 knopp.

Jag fick äran att klättra upp i riggen och olja Bram plattformen. Jag älskar att klättra samtidigt som jag hatar det. Att vara höjdrädd är kanske inte den bästa egenskapen att ha på Gunilla. Att ständigt utmana sig själv är något jag ofta gör, jag mår ju som bäst när jag klättrat längst upp i riggen. Det är då jag njuter. Att känna vinden smeka ens kind och se havet glimra i horisonten är något av det bästa som finns enligt mig.

Efter vakten som slutade klockan tolv gick vi in i lilla mässen och åt, maten idag var inte något som föll mig i smaken. Maten ombord tycker jag har förbättrats sedan förra resan vilket är ett stort plus. När lunchen va slut passade jag på att gå ut och jobba lite på brännan, det var då jag fick se en liten grön fågel flygande längs Gunnis. Det är inte ofta vi får se fåglar när vi seglar vilket gör det hela mycket roligare.

Lektioner startar tjugo över ett så jag hann sola i ca en timma. Att plugga på Gunnis är verkligen inte det lättaste. Jag tycket att mina klasskamrater är riktiga kämpar. Efter pluggandet klockan tre blev vi belönade med vattenmelon. Det var jättegott.

Klockan åtta på kvällen gick vi på vakt igen. Det blev en lugn kväll och stjärnorna lyste upp havet så fint. Jag och några till från vakten satt och visslade. Enligt myter och gammalt sjöspråk så betyder det otur att vissla på havet, det blir tydligen storm då men kvällen höll sig lugn natten ut.

Det är Inte långt kvar nu tills vi kommer fram till Tampa vår sista studiehamn. Vilket kommer att bli både spännande men också tragiskt att detta äventyr snart är slut.

Matilda / Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se