Öckerö gymnasium

Skolbesök på west side school och vandring till the rock of Gibraltar

En dag med skolbesök på förmiddagen och hike upp för klippan på eftermiddagen. Jobbigt men kul.

Idag besökte vi west side school där några utav elever guidade oss runt. Dom berättade att skolan var helt nybyggd och att den hade flera lokaler och hallar. Vi fick också veta att skolan är uppdelad så att tjejerna studerar på ena halvan av skolan och killarna på andra. Dom såg annars ut att trivas jättebra med flera uteplatser, basketplaner och fotbollsplaner. Efter skolbesöket kom även några av deras elever på besök hos oss på Gunilla. Där bjöd vi på fika och visade dom runt.

Senare på eftermiddagen begav vi oss till gibraltarklippan. En hike på 2 timmar, i uppförsbacke med gassande sol. Vattnet tog slut direkt. Det var inte roligt måste jag säga. Men när vi fick se aporna gick humöret upp. Vi alla tog bilder och filmade. Men efter ett tag kastade sig en apa upp på en av eleverna och försökte öppna ryggsäcken. Men när en utav vaktledarna skulle knuffa bort den, så hugg den till i handen på henne. Men vi fortsatte gå, fast så fort en apa närmade sig så backade man undan.

Efter en stund begav vi oss ner. Vi valde att ta en genväg, trapporna. Det var inte kul. Men När vi väl kom ner, så gick vi och åt på en restaurang, där ryktet sa att dom hade den absolut bästa fish and chips rätten. Men jag valde ändå att beställa en helt vanlig hamburgare. Den var faktiskt ganska god.

Jag måste iallafall säga att jag är nöjd med dagen och att jag ser fram emot morgondagen.

Joel Hultback, babords vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se