Öckerö gymnasium

Skrattanfall och en sjösjuk rond man

Vår fjärde dag till havs och det känns redan som vi har varit på båten i en evighet, vi har alltså bara varit här i fyra dagar och vi ska vara här i nästan 6 veckor utan att kunna känna mark under våra fötter.

När jag idag satt på min vakt så tänkte jag på hur märkligt allt detta faktiskt är, vi ska alltså segla hem denna båt hela vägen från México till Sverige, med 128 mb varje tisdag till Wi-fi och känna konstant gungande.

På båten har vi skämtat runt lite om hur vi kommer bete oss de kommande veckorna som återstår och vi har kommit fram till att vi kommer att bli lite halvt galna, skratta åt en kopp kaffe som vi dricker konstant eller kanske gråta för att vi får fräsch sallad till maten. Men nu börjar jag faktiskt tro att vi redan har blivit lite galna vi har redan börjat prata med fåglarna som har börjat bo här på båten med oss, en av fåglarna som heter Bengt har faktiskt namnsdag idag som vi firat vilket är lite halvskumt men dessa fåglar är faktiskt ganska roliga att ha här ombord det är alltid lika kul att gå in till tvättstugan och möta på Bengt eller kanske Maggan där inne.

Idag har jag varit rond man och jag kan säga att om man är sjösjuk och går ner i maskin då är denna historia inte lika kul, det känns som 200 grader och lukten av olja gör att man vill springa upp snabbare än blixten för att lägga sig i rännstenen. Tyvärr pappa så är jag inte lika bra i maskin som du är:)

Men att segla hem denna båt är ett äventyr och man hade inte kunnat göra det med ett bättre gäng en oss, vi har kul och tar hand om varandra som en familj, även om vi är lite halvt galna redan med spontana skrattanfall och pratandet med fåglarna så har vi det bra även om sjösjukan redan har börjat ta på mina krafter en del, men som vi brukar säga ”4 postafen, två i varje ben så man inte, så man inte spyr upp middagen”

Elin

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se