Öckerö gymnasium

Skrubba däck i motvind

Nu har vi lämmnat ett soligt Barcelona bakom oss och är på väg mot Ajaccio. Med konstant motvind och inga segel satta, skrubar vi däck istället. 

När vi lämnade Barcelona sken solen och vinden var mild. Det verkade som om vädret skulle vara på våran sida , men nej! Motvind och kyla slog till oss hårt efter bara några timmar ute till sjöss. Alla segel var fulla med vatten , så vi fick i uppgift att klättra upp i riggen för att fixa till det. Det var mycket svårt att klättra upp i riggen med motvind rakt mot oss, men trots detta fick vi njuta av den vackra solnedgången med spanska kusten på babord sidan. Det är första gången som vi får uppleva en solnedgång på vår vakt, eftersom att vi tidigare har haft 12-4 vakten men nu så har vi bytt vakttider till 4-8 vakten.

Framåt kvällen var vi under ett stort regnområde, regnkläderna var på och det var kolsvart. Vi hade hoppats på lite mer segling utan motorn, men fortfarande var det motvind så motorn fick vara igång. Under natten gick vi istället en tamprundan där vi repeterade alla tamparnas funktioner, men problemet var att man inte såg någonting, så det får vi nog göra om en annan gång.

Den sista timmen fick vi skrubba däck , det var det ända riktiga arbetet vi fick utföra och jobbigt var det men så är arbetslivet, vissa grejer är tuffare än andra.

Jag är jätte trött nu och måste sova. O'hej tjofrej nu går jag och lägger mig.

Radomir Midskeppsvakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se