Öckerö gymnasium

Slutspurten

Trötthet och hemlängtan. Lite lagom lugnt och bittert, ingen dålig stämning.

Nu börjar ens individuella reseuppgifter ta slut, men alla grupparbeten är kvar. Det är svårt att bolla med sex stycken grupparbeten på en gång, alla har eget att jobba med då det är en vecka kvar tills vi åker hem.

Stämningen är lite slöare, lite tröttare och längtan hem lite större, om man jämför med för några veckor sen. Många har gjort listor med mat de ska äta och saker de ska göra som de saknat, inklusive jag. Alla går in i sig lite, vilket jag tycker är skönt då man blir ensamsökande efter såhär lång tid. Men bara lite lagom lugnt och bittert. Ingen dålig stämning.

Jag märkte hur vår vakt utvecklats först i morse på vår morgonvakt (vi har 4-8 vakten) då vi tog tid på hur snabbt vi kunde bärga och sätta röjlarna och brammarna, seglen högst upp i masten. Allt gick så smidigt och snabbt.

Flugor och kackerlackor har ökat i antal, vi har redan påbörjat slutstädningen på vissa ställen. Det ses fram emot Miami, många har ”käka snabbmat” på agendan.

Vinden försvann där någonstans mellan 04:00 och 08:00, så vi har fått gå för motor. Den relativa vinden stod på 0, alltså åkte vi i exakt samma takt som vinden blåste, 5.5 knop. Midskepps fick i alla fall en härlig soluppgång.

Vi skulle ha badstopp vid tvåtiden och brassa om klockan en sista gång, men vi fick napp. Det fileades fisk istället för att vi fick bada, blodet från fisken kunde locka hajar till oss .

Alicia Borg, midskepps vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se