Öckerö gymnasium

Snabbkurs i båttermer

När vi går igenom tampar och seglen faller allt på plats.

Råsegel, stekt segel. Polstek eller skotstek? Likt motsatsen till rån, som att bli påfylld av nya ord och uttryck. Här heter det inte dra, det heter hala. När det blir genomdrag blir det en genomhalning. När någon är vegetarian är den inte veg, utan på båt heter det skott. Ryggskott? Riggskott? Rigg? Riggproblem? Ring en läkare! Kanske hade du slagit dig? Slagit glas? Stackars glas.

Hittills har vi haft tre olika doser. Överdos minst sagt. Är man rondperson får man gå ronder. Rond ett. Rond två. Tre och sedan fyra. På nagelbänken är de med nagellack i alla fall, fall. När man städar fyller man ingen hink med vatten och medel. Nej, här heter det pyts. Pyts väck!

Väcka? Nej, purrad blir man innan vakt.

Trappa heter det inte heller. Här går vi i lejdare. But we can talk about that lejder. I durken, eller golvet som ni landkrabbor säger, finns det luckor. Trillar man ner där blir det oluckligt. Vågar man inte klättra upp i masten? You mast try again!

Osmoserna är igång, det är (färskvatten)tanken som räknas. Har man en fråga går man kanske till båsen, because he’s the bås. Vi sitter ibland i lilla mässen, sällan i stora mässen. Hellre lite less mess än en big mess.

Nä, nu får jag sluta innan det kommer en squal. Skål!

Good lack!

Klara Svensson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se