Öckerö gymnasium

Snart hemma!!!

Vi har seglat över Atlanten, besökt vulkaner och vattenfall, pratat med lokalbefolkningen på massa nya platser och däremellan har vi vanliga arbetsdagar på Gunilla, idag var en sådan dag.

Dagen startade idag kl. 11 med att vi åt frukost/lunch. Det dygnet som är vanligast är vakten 8-12 men den vakten som vi har nu, 12-4, ger en så konstig dygnsrytm. Vi går liksom inte och lägger oss förens kl. 04 och går upp kl. 11. Jag älskar vakten då vår vaktledare, Sofia, är världens härligaste och snällaste person och vi brukar ha väldigt mysiga vakter. Det negativa med vakten är dock att man alltid är jättetrött och det är jättesvårt att hålla sig vaken på nattvakten.

Jag och Ellen spenderade typ hela vakten idag med att knacka rost, det va min första gång med den uppgiften under hela resan än så länge och det va väl kanske inte det absolut roligaste man kunde göra och det gjorde ganska ont i händerna men jag känner att knacka rost är något man måste gjort någon gång iallafall.

Ända sedan vi lämnade Dominikanska i torsdags så har vi sett land hela tiden men nu börjar vi segla ut på öppet hav igen. Det är ganska skönt att se land och det ser väldigt coolt ut att se land från vår synpunkt. Det är också väldigt mäktigt att bara se horisonten runt sig.

Nu är det bara 9 dagar kvar tills vi lämnar Gunilla för att komma hem till Sverige igen. Jag har ganska mycket hemlängtan och det ska bli väldigt skönt att få vila lite samtidigt som jag börjar få lite ”separationsångest” nu när det börjar dra ihop sig.

Tilda Ågren, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se