Öckerö gymnasium

Snigeljakt

Idag har styrbord haft våran sista vaktdag i hamn för Bermuda och imorgon lämnar vi mot Azorerna.

Det började med underhållsarbete för oss i arbetsstyrkan såsom byta tampar till brassar, måla och knacka rost för en del. Jag och min gode vän Ludwig fick uppdraget att byta styrbords röjelbrass. Det innebar att vi fick klättra i riggen en hel del och talja samt splitsa. Lunchen bjöd på en väldigt smarrig lasagne som backisarna Mark, Sofia och Amanda hade kokat ihop. Efter det blev det ett svalkande dopp i det blåa havet då vi ligger till ankars i hamnen här. De flesta hoppade från båten och lekte runt i vattnet som ett pack idioter.

Efter detta så fortsatte vi med babords brasssssss fram tills vi skulle åka och grilla på stranden iland med allt folk. Vi tog gummibåten Berit, drog iland och gick till playan där dem andra som hade frivakt redan var och började grilla samt leka lekar i sanden. Jag tröttnade och tog en sväng med min andra goda vän Vidner och plockade lite snäckor som vi just nu håller på att koka. Vi hade med oss engångsgrillar som vi lappade upp på stranden och drog igång. Det blev såklart korv med bröööd och det var okej. Vi var kvar en bra stund och kollade på solnedgången, det var en bra sista kväll iland på Bermuda.

Imorgon bär det av till Azorerna och det beräknas ta 14 dagar, det kommer bli vårat längsta sjöben och vi hoppas på bra väder och att AC'n håller ut. Jag byter nu från 8-12 till 12-4 så blir annorlunda sen dem två första sjöbenen.

Erik Granström

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se