Öckerö gymnasium

Solens strålar

Solen strålar starkt över horisonten. Ljuset från solen stärker himlens ljusblåa kontraster. Samma gamla sol men på olika områden. Det är som att den följer efter oss vart vi än går.

När vi är ute till havs ser man bara blått hav och en blå himmel, det enda som sticker ut från det normala är den gula solen. Man vet aldrig hur solen kommer se ut idag eller om solnedgången kommer att locka våra uppmärksamhet. Solen lämnar även efter sig de vackra stjärnorna. Aldrig har jag skådat en sådan fin himmel.

Det är svårt att tänka sig att resan snart är slut, snart blir det inga fler rosa solnedgångar med det blåa havet som bakgrund. Snart slipper jag somna till vaggandet av havets vågor. Samtidigt som det kommer kännas som en börda som kommer släppa, kommer jag även sakna det fina med resan. Denna resa har varit ett utav det jobbigaste men även det roligaste jag varit med om. Jag har lärt känna många nya människor under denna färd men även lärt känna mig själv bättre. Jag hade t.ex. ingen aning om att jag kunde arbeta effektivt i stressade situationer. Jag är glad över att jag valde detta gymnasium och har havet som klassrum.

Adishka tari

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se