Öckerö gymnasium

Spanjorer och Fransoser

Idag har vi naturare åkt in till de gamla delarna av Cadiz. Där träffade vi studenter från både Cadiz och från den franska ön Réunion. Denna ö ligger öster om Madagaskar i Indiska Oceanien. Tillsammans med dessa människor fick vi lära känna nya vänner, öva upp våra franska, spanska och engelska kunskaper samt lära oss mer om nya kulturer. Sjöfart fick vara vakt på Gunilla, laga mat åt 100 personer och lära sig mer om Gunilla.

Dagen började som vanligt med uppställning klockan åtta. Denna uppställning var inte lika lång som de andra varit, då vi naturare var tvungna att skynda oss till bussen in till stan. Väl inne i staden blev vi indelande i grupper med några svenska, spanska och franska studenter. Vi fick gå runt i Cadiz och socialisera oss, medan det hällregnade, men som tur var hade de flesta svenskar seglarjackor och stövlar. Sedan gick allihopa till stadshuset där borgmästaren höll ett tal för oss. Talet var på spanska men blev sedan översatt till engelska så att vi skulle kunna förstå och efteråt fick vi en rundvandring i staden av en spanjor.

Det var roligt att se staden då Cadiz är fyllt av vackra byggnader, livliga marknader och trevliga människor. Efter den guidade turen så åkte vi tillsammans tillbaka till Gunilla. Där åt vi en jättegod lunch tillsammans. Det serverades tomatsoppa med bröd och efteråt så

visade vi runt våra gäster på Gunilla. Sedan satt allesammans nere i stora mässen och sjöng.

Detta var en jättetrevlig händelse som jag kommer ha kvar erfarenheter ifrån i hela mitt liv. Jag har lärt mig mer om ön Réunion, människorna där och även lärt mig hur det är att leva som en ung person i Spanien.

Till eftermiddagen lämnade våra gäster oss på båten. Då fick styrbord gå tillbaka på vakt, babord och midskepps fick då frivakt.

Vissa gick till affären för att bunkra upp med godis och läsk inför vår första segling. Medan andra satte sig och började arbeta med reseuppgifterna.

Louise Vingård, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se