Öckerö gymnasium

Spya, skratt och kärlek

Det är alla hjärtans dag och kärleken sprider sig vilt på båten.

Vi har fått i uppgift att visa hundra procent kärlek till en person var, och nu väntar alla på att få reda på vem deras hemliga beundrare är. Kärleksbrev skrivs, rulltårta bakas och geléhjärtana delas ut bland besättningen och kanske har stämningen lett till några flirtar.

Dygnet startade tidigt klockan 00.00 då vi hade uppställning på däck för att påbörja vår 12–4 vakt för natten. Det var första vakten till havs och nästan alla kände av sjösjukan. Många spydde men trots illamåendet, mörkret och eländet höll vi humöret uppe med sång och lek.

Själv roterade jag natten mellan att styra, hålla utkik och slå glas varje halvtimma. Efter fyra timmar var vi klara och lämnade över vakten till styrbord. Jag hade inte känt av sjösjukan alls och var nöjd med natten. På direkten gick jag in, tog mig en kopp te, bytte om och gick och la mig.

Efter sju timmars sömn var det åter igen dags för jobb och jag purrades i tid för att hinna äta frukost innan dagen skulle börja. På vakten fick jag klättra, sätta segel och leka kurragömma för att få de sjösjuka på andra tankar. Men det bästa var nog trots allt att få se de första delfinerna för resan.

Idag har vi åkt en tredje del av rutten och nu beräknas vår ankomst till Madeira vara torsdag morgon. Efter en kärleksfull dag är det nu dags att gå och lägga sig. God natt

/ PS din hemliga beundrare.

Signe Samuelsson Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se