Öckerö gymnasium

Stilla natt förgylld av musik

Ja då var det dags igen, ännu en blogg att skriva till våra underbara läsare om våran fantastiska segling över det stora blå havet.

Ja då var det dags igen, ännu en blogg att skriva till våra underbara läsare om våran fantastiska segling över det stora blå havet. Så hur började denna vardagliga dagen, jo på det bästa sättet möjligen med att sova igenom våran frukost.

Efter att jag och björnen missat frukosten blev vi väckta för fjärde gången. Vi visste att det var sent men när vi såg klockan flög vi ut ur våra kojer. Slängde på oss de första kläderna vi hittade och skyndade oss ut till uppställningen. Med bara några ynka sekunder kvar ställde vi oss i leden med de andra i vakten. Den vanliga ramsan, om hur långt det var kvar till ankomst och hur vädret varit och ska bli, rabblades upp sedan slogs de åtta glasen. Våran tävlings serie mot barbord vakten fortsatte idag med ännu en ny tävling. Idag skulle den mutbara domaren Jesper säga ett ord på sjömans fackspråk och vi skulle säga vad det var för något. Jesper dömde bort ett poäng för oss och på så sätt gav vinsten till sin egen vakt.

Därefter började min vakt och det var en vakt fylld av kommunarbete och fifflande. Om en varnings lapp skulle sättas upp följde två extra personal med för att se till att allt blev bra och även när det blev bra kunde arbetet göras om flera gånger. Nu säger jag inte att alla gjorde så, men en minoritet av majoriteten höll på med sånt här kommunarbete. På vakten skulle en viss person dra två tejplinjer runt byssa huset och det var med nöd och neppa den personen klarade det på fyra timmar, även då han fick hjälp.

När vi sedan gick av vakten vid tolv tiden fick jag höra att efter 12-4 vakten, alltså om fyra timmar, så fanns det en möjlighet att vi skulle ha internet kanske till och med 4G. Vi bad till gudarna och de hörde vår önskan, delvis. Efter 12-4 vakten hade vi 4G kanske bara i en kvart åt gången men det var ändå 4G. Många ringde hem och till vänner, något de längtat efter i många dagar. Även då resan är fantastisk så är det krävande att vara fast med samma personer dag ut och dag in utan någon annan undanflykt än att gå och lägga sig. Så att få ringa hem och prata med sin familj kan vara en riktig befrielse. Inte mycket hände mellan detta och vår nästa vakt. Men vår natt vakt var en av de bästa vakterna vi haft hittills.

Mitt på vakten när solen var på väg ner och havet smälte samman med himlen så man inte såg någon horisont. Började vår styrman Hans och båsen Karin spela gitarr och fiol tillsammans. Vakten samlades runt dom och vi satt där i total tysthet och lät musiken förtrolla våra sinnen. Tiden flög iväg med tonerna de spelade. Ett lugn vi alla längtat efter i många veckor bildades. Ingen sa ett ord, det enda som bröt musiken var en kort applåd mellan de vackra låtarna. Men med tiden kom vår vaktledare och våra plikter. Vi var tvungna att lämna trubadurerna för att städa inredningen.

Vakten tuffade på vi fick pannkakor till fika och lekte sillgöme tills vakten var slut. Sedan så fort vi fick sprang vi ner till våra kojer och lockade in oss. På bara några få minuter blev båten döds tyst igen och det är här den här dagens historia tar slut.

Vi alla saknar er där hemma och hoppas ni har det riktigt bra, men gärna inte bättre än oss.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se