Öckerö gymnasium

Stormen

Det är dag två på vårat andra sjö ben. Vi är nu på väg mot Bermuda i full fart för att få uppleva korallrev och fina stränder. Det börjas dock pratas mer och mer om att det ska blåsa upp inom kort. Vi blir ombedda flera gånger, var gång mer allvarsam, att sjöstuva våra saker mycket noggrant för att undvika att saker går sönder eller flyger omkring hejvilt.

När vi purrades för vakt var vi nu förbereda vi märkte direkt att det gick kraftig sjö ute då det var svårt att ens klä på sig utan att flyga omkring på morgonen. För mig blev det fullt seglarställ som gällde. Detta var jag mycket glad över när jag kom ut och såg vågorna slå upp över däck. Det hade även kommit upp en anordning av spända tampar i midjehöjd över däck. Denna var tydligen till för att kunna håll i sig i när man tog sig fram och även säkra sin sele till om man stod still. Utan att kunna hålla i sig i dessa tampar hade vi alla nog ramlat många fler gånger än vi gjorde.

När arbetet väl kom igång på däck skulle vi bland annat spänna upp lite brassar. När vi stod och tog i för kung och fosterland kom då men stor våg och sköljde över oss, den var så stor att vissa till och med fick huvudet under vattnet. Vattnet ran dock fort undan och arbetet kunde fortgå. Denna typ an händelser upprepade sig flera gånger under dagen, ibland blev människor helt och hållet bortspolade! Jag för blev dock torr och varm tack vare mitt seglarställ och stövlar.
Det var ju inte bara stora vågor idag utan även kraftig vind. Det blåste mycket kraftigt i byarna, runt 30 m/s. Detta gjorde att vi kunde segla mycket fort, med en hastighet upp mot 12 knop så har vi nu tagit in en hel dags segling vilket skulle kunna möjligöra för en tidig ankomst till Bermuda vilket jag tror många skulle uppskatta speciellt mycket nu då många blivit sjösjuka under ”stormen”.

Tack å hej från mej i Babord.

KimRobin Ahlgren

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se