Öckerö gymnasium

Stormöte och backislivet

Dagen startade vid 11:00 och vi i sömniga babord ställdes genast för det svåra valet mellan att antingen ta frukost eller lunch.

Dagen startade vid 11:00 och vi i sömniga babord ställdes genast för det svåra valet mellan att antingen ta frukost eller lunch. För min del blev det frukost; äppleyoughurt med müsli och russin och till det ett glas av den nya juicesorten. Kunde varit äkta nypressad apelsinjuice, men nu var denna från pulver. Starkt fem av fem alltså!

Rondman hade gett oss en kort väderrapport vid purrningen, men jag tror inte någon av oss förstod hur varmt det faktiskt var utomhus förens vi kom på däck. Solen stekte på som bara den och tack å lov fungerar ACn igen så vi backisar slapp svettas för mycket i byssan. Som backis var vakten relativt lugn. Serveringarna gjordes på löpande band, diskmaskinen gick varm, bänkarna torkades rena och bananer skivades till 15-fikat.

Kring halv tre gick man-över-bord-larmet, vilket innebar att alla skulle upp på däck och bärgningen av segel gjordes i ett hu. Focken, röjlarna, bramarna och yttre klyvare togs alla ner inom 5 minuter och MOB-båten hann också komma i. Denna gången var det bara en övning och allt gick som planerat. Sen hade överstyrman Jesper genomgång av övningen och lät oss stifta närmare bekantskap med Dan och Boje (Frälsarkransen med dan).

Under stormötet, som alltid hålls på söndagar, kom Kapten med en ny lek; Mördarleken. Den går ut på att alla ombord ges lappar. På alla 53 förutom en kommer det stå “vanlig” på och på den udda lappen kommer “mördare” stå. Den som givits mördar-lappen kommer få i uppdrag att döda resten av besättningen. Därför kommer ingen gå trygg de närmaste dagarna…  Därefter hölls som vanligt elevråd och det viktigaste beslutet som togs måste nog ändå ha varit att pannkakor skulle serveras till nattfika och om tiden räcker till kan det nog också bli varm choklad. Men innan dess skall jag burra ner mig i min härliga nybadade koj, som just fått en ny uppdatering; TVÅ kuddar. Känns nästan som att man bor på hotell!


Vardagslyxen är lätt vad som får livet här ombord att gå runt.
Svettiga hälsningar från ett smått guppigt Atlanten!
Alva Knutsen Rohman, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se