Öckerö gymnasium

Strandhäng

Efter tre småstadshamnar med halvdant väder var alla väldigt nöjda när vi kom fram till Lissabons sol, värme och stränder.

Idag, som skulle ha varit första dagen till sjöss var istället en hamndag på grund av våran sena ankomst till Lissabon. Först verkade det som att vi skulle avgå söndag morgon men på grund av vädret fick vi istället avgå lördag kväll. Det betydde att våran ombordstid ändrades från 22 till klockan 18. Men vad gjorde det när solen sken och det skulle bli en fin dag på stranden?

Lite halvtrötta pallrade de allra flesta av oss iväg till en supermarket i närheten där vi köpte med oss snacks och sen tog vi tåget till stranden. Stranden var väl kanske inget speciellt i sig, det var en vanlig strand med hav, glasskiosker, restauranger och strandbarer. Men det gjorde mig och mina kära klasskompisar väldigt glada att vi äntligen fick bada i det kalla havet, sola i den starka solen och ligga på stranden och göra ingenting. Så vi låg där hela dagen medan vi lyssnade på musik och käkade vårat medhavda snacks. Att havet egentligen var för kallt var det ingen som tänkte på när vi slängde oss i vågorna, överlyckliga över att äntligen få bada.

Mitt på dagen gick jag och några andra och åt sushi på sushi restaurangen. Det var fantastiskt gott och när vi kom tillbaka 1 ½ timma senare var alla ganska mycket rödare. Klockan hade hunnit bli halv fyra och efter ett sista dopp i havet var det dags att ta tåget tillbaka till båten. Vi kom precis i tid och väl på båten var det dags för oss i babord att ta vakt för att göra Gunilla redo för avgång. Vi kastade loss och någon timma senare hade lotsen gått av och vi hade lämnat Portugal och vårat alldeles för korta stopp i Lissabon bakom oss. Vi var på väg mot vårat sista stopp för denna gången.

Ella, babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se