Öckerö gymnasium

Stumma i bergen

Idag var min och vaktens sista frivaktsdag i Ajaccio. Imorgon har vi vakt och i övermorgon lämnar vi staden och beger oss mot Alghero och Sardinien. Den här dagen kom att bli en av de roligaste på resan. Vi har gjort allt från att vandra i bergen med Gunnar, till att äta nachos, till att kvällsbada.

Efter morgonuppställningen var det dags att förbereda sig för dagens aktivitet: vandring i de vackra korsikanska bergen tillsammans med vår mentor Gunnar som är här och hälsar på oss. Gunnar hade hittat en vandringsslinga som låg en 1 timma och 50 minuters bussresa bort och vi tyckte alla att det kanske var lite onödigt att åka så himla långt när det finns berg att vandra i precis ovanför där vi ligger förtöjda men oj vad vi fick äta upp det. Slingan som Gunnar hade valt var otroligt vacker och utsikten fick oss alla att stanna och stå tysta i flera minuter. Vandringen tog cirka 3 timmar och avslutades med en fika i en mysig liten fransk stad.

Vi kom hem, hann gå ut och handla lite innan det var dags för middag, sen bestämde vi oss för att dra ut och ta ett kvällsdopp. Många skulle kanske säga att de va lite för kallt för att bada för vi gick till stranden i tjocktröja men vi var fast beslutna i att vi skulle ha badat även i Frankrike. Vattnet var varmare än vi hade trott och när vi väl kom i badade vi i typ 30 minuter. Dagen avslutades på topp med att vi kom hem lite blöta och kalla och lagade nachos med smält ost på och drack en kopp varm oboy.

På återseende

Esther, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se