Öckerö gymnasium

Supermåne och blodbad

Trötta som zombies stod vi i korridoren och försökte att ta på oss våra selar och flytvästar, samtidigt som vi slängdes fram och tillbaka mot skotten då vågorna satte Gunilla i sväng. När vi gick ut i den svarta natten överraskades vi av en splashande våg som dränkte oss alla med 19grader varmt saltvatten från Medelhavet.

Idag purrades vi i styrbord klockan halv fyra på morgonen vilket var segt. Trötta som zombies stod vi i korridoren och försökte att ta på oss våra selar och flytvästar, samtidigt som vi slängdes fram och tillbaka mot skotten då vågorna satte Gunilla i sväng. När vi gick ut i den svarta natten överraskades vi av en splashande våg som dränkte oss alla med 19grader varmt saltvatten från Medelhavet.

Det blåste 15-20m/s och det var tisdagsmorgon, vågorna var höga som berg och den ovanligt stora supermånen lyste som klarast högst upp på den stjärnklara himmelen. Vinden tog tag i de seglen vi lyckats sätta upp dagen innan och det fick Gunilla att segla framåt mot våran nästa destination, Palma de Mallorca. Vågorna var extremt enorma men samtidigt extremt coola, deras skräckinjagande höjd fick en att känna sig levande. Dock gjorde vågorna det för farligt att arbeta idag så vi satt alla på poppen och kurade ihop oss mot sky-lighten för att bevara den värmeenergi som fanns kvar i våra kroppar. Efter en lång timme var det äntligen dags för den efterlängtade fikan som idag bestod utav varm rykande choklad.

Vårat andra pass började klockan 16:00 men denna gången var det min tur att vara i byssan vilket är båtens kök och där fick jag göra lite allt möjligt. Till exempel fick jag städa kylen då några rödbetor hade orsakat ett fruktansvärt blodbad! Tyvärr var rödbetornas offer bland annat den oskyldiga broccolin och blomkålen. Så då var självaste hjälten tvungen att rädda dem och det gjorde jag genom att varsamt bära in dom i det svalkande vattnet.

Det har varit en rätt chill dag idag och det har varit rätt skönt, det behöver inte alltid hända något speciellt utan ibland är det bara skönt att glida med. Att bara få resa, ha ett mål, en destination. Mitt val att följa med på Gunilla kan vara ett av de bästa besluten i mitt liv, jag är så tacksam att få vara här. Tack för allt!<3

Hälsningar Alicia Einarsson


Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se