Öckerö gymnasium

Svenska blogg

Den 9 november lämnade vi Ajaccios hamn klockan 10. Vi blev vänta samma tid som vanligt klockan 7 för att äta frukost kvart över. Till frukost serverades de inget annorlunda till de vanliga. Bröd, juice, pålägg, vatten, gröt, flingor med mera.....

Uppställning som vanligt klockan 8. Där dom alltid berättar vad som kommer att ske under dagen. Dom berättade att det skulle bli en liten övning då de kommer att ge ut signaler. När det blir signaler ska vi alltid ställa upp oss på däck. Sedan skulle vi ha övningar med våran sjuksköterska här på båten, de vill säga kocken. Denna övning skulle ske halv 2.

Jag kände mig inte helt frisk så jag gick och la mig direkt efteråt. Vaknade några gånger tills middagen klockan 11:50. Det var pasta med tomatsås, helt okej. Sedan gick jag och la mig igen.

Jag bad Ester att väcka mig innan larmet så att ja slapp bli väckt av larmet. Så innanlåret hann gå tog på mig mina kläder snabbt och gick upp och när väll larmet gick, gick ja upp och ställde mig på däck. Därefter började kocken att hämta sjukvårds grejer. Han visade upp LABCDE, en liten kom ihåg från basic safety.

Mitt i allt ihop skriker Leo (en befälhavare) att han ser en val. Alla får blicken snabbt mot sjön. Folk försöker göra allt i sin väg för att se valen.

Jag själv fick lite på film men brydde mig inte så mycket. Var mer fokuserad på min sjuka.

Efter allt detta så fortsätta övningen med Johannes vår kock. Sedan när det var över gick jag till Johannes så att vi kunde kolla ifall ja hade feber.

Vi gick in i sjukhytten och där tog vi tempen, då fick vi ett svar på 37,8 så jag blev sjukskriven under dagen.

Låg senare bara i min säng och sov. Inget mer speciellt hände faktiskt, förutom att ja vaknade upp en gång och mådde väldigt riktigt illa och behövde spy. Men de var nog bara en känsla för ja kunde verkligen inte spy.

Tack för mig :))

Emily Granath, midskepps vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se