Öckerö gymnasium

Tack!

Tre resor med 15 sjöben och 16 hamnar. Idag lämnar Sam1518 Tampa för sitt sista sjöben och vi beger oss till vår sista hamn Miami.

Med min absolut sista blogg för Gunilla skulle jag vilja ge en hyllning till klassen genom att toppa de nio, en för varje dag kvar av vår Karibientripp, bästa och värsta stunder dessa resorna. Tack för att jag fått uppleva, och kämpat mig igenom, detta tillsammans med er!

Utan inbördes ordning; Sam1518:s högsta toppar och djupaste dalar:

- Badstoppet på Atlantens 3500 meter djupa vatten. Inte att försummas är det efterföljande bullfikat i solen på backen med delfiner som sällskap.

- Sjöbenet mellan Frankrike och Spanien på den kända Biscayabukten som minst sagt levde upp till sitt blåsiga rykte. Ett seglingsben har aldrig känts så långt.

- Hajken i Kap Verdes mäktiga berg.

- När AC:n svek efter Mexiko och lämnade oss sovandes på durken i jakt på svalka. Svetten rann och värmeutslagen kliade.

- Den gemensamma utflykten till mennonitbyn i Belizes inland. Om begreppet surrealism inte hade en bestämning sedan tidigare hade det besöket helt klart kunna vara definitionen. Kul var det i alla fall!

- När kockarna gav vika för sjösjukan och serverade korv i tre dagar i sträck. Då, om någon gång, levererade superbackisar som styrde upp och lagade mat till hela båten.

- Vattenkriget i fontänen i Cherbourg.

- Alla spyor.

- Landgången i Grenada efter Atlantenöverfarten, aka 17 dagar till sjöss. Tror inte det behöver utvecklas än så.

Tack!

Hanna Edgren

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se