Öckerö gymnasium

The Blue Hole

Idag, tredje dagen på Bermuda, började dagen tidigt efter morgonuppställning med en strandexkursion för naturarna i Midskepps och Styrbord underkojer. Därefter var vi fria och besökte den kända platsen ”The Blue Hole” där det blev mycket bad och många fina bilder. Babord fick dessvärre stanna på skeppet och utföra det roliga underhållsarbetet;)

Natureleverna, tillsammans med vår Dos Lisa lämnade Gunilla 08.30 för en promenad bort mot Tobacco Bay, stranden där vår obligatoriska strandexkursion skulle äga rum. Vi snorklade med våra Go PROs och sökte efter alla möjliga organismer för att kunna dokumentera, men till vår förskräckelse såg vi istället de kända Portugisiska Örlogsmaneterna med sina åtta meter långa brännande trådar. Efter någon timme eller två när solen stekt på och huvudverken började slå in drog vi oss tillbaka till båten. De flesta valde att äta lunch ombord då Bermuda är extremt dyrt och vi fattiga ungdomar måste spara på våra pengar. Våra duktiga kockar Pontus och Johannes bjöd på en Israelisk maträtt som vi elever slukade med detsamma, som varje dag maten serveras.

Efter lunch splittrades vi upp i olika grupper när frivakten äntligen började och man hade möjligheten att strosa runt som man ville. Några sjöfartselever följde med två befäl och snorklade, andra pressade hela dagen på stranden, medans jag, Kajsa, och tio andra besökte den kända platsen ”The Blue Hole” som vi hört så mycket gott om. Vi tog oss genom staden med buss och promenerade sedan in i djungeln som bestod av flertal grottor och fina laguner. Vi hoppade från klippor och njöt av de turkosblåa vattnet. Vi bemöttes av många, både turister och Bermudabor som var fascinerade av vår resa över Atlanten som skolan arrangerar. Vi Gunillaelever var dock mer fascinerade över de danska eleverna på skeppet ”Danmark” intill oss som vi dagen innan fått besöka. Eleverna på deras skepp var några år äldre än oss, levde dubbelt så många som vi och hade betydligt striktare regler. Efter det besöket kände vi oss nästan lite bortskämda på T/S Gunilla, vilket var en bra insikt för många av oss. Idag hade danskarna sin sista dag här och lämnade Bermuda vilket vi tyckte var tråkigt. Dagen slutade med en kopp kaffe och några alkoholfria drinkar på en mysig uteservering nära båten på kajen.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige och inte fryser allt för mycket!:)

Kajsa Moberg

Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se