Öckerö gymnasium

The game

Dagen blev dock inte enligt mina planer, ett gäng i vakten Babord drog med mig till Cascasie som är en förort till Lissabon.

Efter en efterlängtad första frivakt att få upptäcka omtalade Lissabon fick jag idag äntligen chansen. Jag hade inte några förväntningar över huvudtaget, men det ryktades om en strand vilket lät nice. Väl på tågstationen som skulle ta oss dit krånglade biljettmaskinen och tåget kom, vi hoppade på lite halvt medvetna om att vi inte hade någon biljett. Det var där det började, the game.

Majoriteten av oss i gänget fick ögonkontakt med konduktören och vi gick raskt längst bak i tåget, då konduktören kom efter oss, vi bytte vagn och slog oss ner på golvet längst bak. Efter ett tag inser vi att den sura mannen fått span på oss igen, han ger oss en dödlig blick medan vi går ut och går bort mot utgången, när han inte ser oss längre stänger han dörrarna och tåget fortsätter. På denna station fanns det ingen biljettmaskin alls vilket gjorde att the game inte var slut än.

Den andra halvan av gruppen satt på nästa tåg där de meddelat att det fanns både poliser och konduktörer. Vi hoppade på tåget och ser de andra lite utspritt. När vi alla gick av tåget och var framme vid målet var vi nöjda och glada men det var då vi insåg att vi inte var färdiga än. Vi såg the main boss, det var grindar man behövde ett busskort för att komma ut genom. Jag och Sarah blev ihopmosade mellan grindarna medan de andra hittade en annan väg ut.

Äntligen var vi framme i den efterlängtade lilla staden och den var verkligen så mysig. En härlig strand med stekande sol och nakenbad som avslutades på en pizzeria samt lite shopping. En helt perfekt dag! På vägen hem bestämde vi oss faktiskt att köpa biljett (vilket handlade om 2,6€), vi hade ju trots allt vunnit the game en gång.

//Clara Carlund, Midskepp

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se