Öckerö gymnasium

Tiden flyger

Nu är halva Atlantenseglingen avklarad, halva resan totalt och allt går faktiskt riktigt bra.

Tiden är ett så annorlunda koncept här på båten. Alla har olika dygnsrytmer och med vakten, lektionerna och att sova finns det inte så mycket tid för att umgås. För vissa vakter försvinner det sociala nästan helt med krångliga vakttider och sömn som måste tas igen för nattvakterna. Vi i midskepps har löst vår brist på tid för att bara hänga genom att inte sova innan nattvakterna, som är mellan 00 och 4. Istället har vi pokerkvällar varje kväll. Tyvärr är vi ju sju dagar bort från civilisation och mataffärer åt bägge håll och ingen har bunkrat upp för att förlora allt på poker, så fram till Azorerna behöver ingen förälder oroa sig över att dess barn förlorar allt den äger. När vi kommer fram får vi väl däremot se.

Ett annat tidsfördriv som förekommit här ute på det stora blå är valsafari. När de sa att man kunde se valar på denna resan så trodde jag personligen att det skulle vara samma sorts valar som fanns på vår första resa. Små, delfinliknande, knappt värdiga titeln. Åh nej, inte här inte. Här är det riktiga jättar som sprutar vatten högt upp i luften och får hela båten att springa upp på däck för att få se en skymt. En, vad vår valexpert Leo tror, kaskelot lät oss ta en ordentlig titt när vi seglade förbi den för några dagar sedan och idag var det en annan, oklart vilken sort, som sprutade uppåt fyra gånger innan det stora dyket. Några av oss elever har fått se ännu fler än de två och några har inte lyckats se en enda, men valarna finns runt oss om man är riktigt uppmärksam. Det ska finnas ännu fler ju närmre Azorerna vi kommer och alla hoppas såklart på så många som möjligt. Så kan vi alla skriva professionell valspanare på Cv.

Vi har nästan haft för tur med vädret med svaga vindar och solsken nästan varje dag. Sju dagar har flugit förbi och snart är vi framme i Horta. EU förser oss där med gratis samtal och mobildata, så vi hörs! Ta det lugnt där hemma, bränn er inte i majsolen och ha en trevlig tisdag.

Hälsningar,

Ylva, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se