Öckerö gymnasium

Tjära, valar och hemlängtan

Nio dagar kvar på detta äventyr. Nu är vi i på väg i bra fart mot Miami och om fem dagar är vi framme.

Nu i slutet tycker jag tiden går så långsamt. Många längtar hem till sina familjer nu i slutet, och även om alla är överens om att vi har haft en fantastisk resa så är det största samtalsämnet just nu vad det första man ska göra när man kommer hem är.

Jag tycker inte det är så konstigt att folk börjar längta hem nu. Idag är det två månader sedan vi kom fram till båten och det är ganska lång tid. Speciellt nu när storstädningen är i full gång börjar man tänka att ens riktiga hem skulle sitta fint nu. Ena sekunden ska man städa förpiken och andra ska man rensa under varenda durklucka i båten. Ibland blir det riktigt tufft men då får man bara tänka på att Miami är ganska nära och sedan är vi på väg hem igen.

Idag på vår vakt så fick jag och Lisa order att tjära för första gången. Det var inte jättekul kanske men det känns ändå bra att ha testat. Jag tänker att det är lika bra att bli kompis med tjärandet redan nu för det kommer nog bli mycket av det framöver. Något som däremot var väldigt roligt var att mitt i tjärandet så ropade någon ”KNÖLVAL!!” och 150 meter bort i vattnet såg man en enorm val hoppa upp ur vattnet och slänga sig på sidan, så det blev ett stort plask. Jag önskar verkligen jag kunde filma då i det tillfället så att jag kunde visa min familj den häftiga upplevelsen i efterhand. Men tyvärr var jag fast i hajnätet med en stor burk med tjära hängande på axlarna just då. Men jag får försöka förklara när jag kommer hem i alla fall. J

Hoppas ni har det bra där hemma. Snart ses vi igen!!

Klara, Styrbord.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se