Öckerö gymnasium

Tja tja bloggen!

Idag är det julafton och det är Julia Brandberg som har fått äran att skriva dagens blogg på svenska.

Dagen startade med att jag var backis för att hjälpa till att servera frukost. Ett drygt befäl sa till mig att han gillade mig mer när jag var sjösjuk och halv medvetslös, jag sa att han skulle hålla käften. Efter uppställning klockan 8 var det dags för bunkringen. Två lastbilar kom med hela pallar fulla med mat som vi sedan stuvade in i båten. Även fast vissa gick o gömde sig i sina hytter för att slippa hjälpa till gick det fort och jag alla som hade frivakt gick i land för att upptäcka Las Palmas. Jag, Jeanna och Ellen började gå mot affärer och med hjälp av Jeannas spanskkunskaper och en snäll kvinna med hund hittade vi till ett köpcentrum. Vi tog oss vidare till stranden efter det och satte oss och åt på Burger King och fick lite Wifi för att kunna hälsa familj och vänner god jul. Det var konstigt att se alla där hemma lägga ut bilder på julgranar när man själv satt på Burger King och åt cheeseburgare men jag firade jul innan resan så för mig känns det som att julen var för länge sedan.

Mätta och belåtna gick vi längs strandpromenaden och stötte då på några andra fina klasskamrater. Vi bestämde oss för att gå tillbaka till köpcentrumet men vi hittade inte vägen så efter en timmes yrande runt på gatorna hamnade vi på ett annat köpcentrum som var bättre än det andra. När vi gått färdig i affärer åkte vi taxi hem och det kostade 7 euro. Förlåt mamma och pappa för att jag vaskar era pengar på taxi men har faktiskt gått 15600 steg idag.

Dagen var egentligen en ganska vanlig dag men en julafton som skiljer sig från andra. Kul och testa något nytt men imorgon ska vi fira jul på riktigt här på båten, äta julmat, göra julklappsleken och kolla Kalle Anka. Detta var allt för dagens blogg.

Jag önskar alla som läser denna en riktigt god jul.

Julia

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se