Öckerö gymnasium

Tjena landkrabbor!

Nu går Gunilla på full motor i motvind och höga vågor vilket har gjort oss skeptiska kring våran ankomst till Jamaica på söndag den 5 mars.

 Vi går fortfarande längs norra delen av Kubas kust men när vi rundar kusten och sätter kurs söderut vänder förhoppningsvis vindarna och vi får sätta lite segel. Det finns tyvärr inte mycket att göra på vakterna just nu men det har gett oss tid att öva lite knopar, tampar, splitsning och annat smått och gott.

Just nu har styrbord och midskepps lektioner tillsammans med dos Anne-Li och vi har gått igenom mejlen och nätverket på båten igen. Så om du väntar på mejl där hemma är det mycket troligt att du har fått det nu. Annars lägger vi fullt krut på att förbereda oss inför Jamaica och läser oss in på allt ifrån rastafari, Jamaicas historia och gruvdriften för att vara redo när det väl gäller. Det är spännande för såväl elever som befäl att åka till Jamaica eftersom det är en helt ny studiehamn.

Utöver studierna är stämningen väldigt lugn här just nu. Det pågår ett litet ”prank war” mellan två hytter och de flesta av oss har konstant solsting vilket gör en lite borta i huvudet. En del av oss har kändt av lite olika grader av sjösjuka igår men nu när det är borta har det kända godissuget man får på Gunilla även slagit in. Som tur är får vi sötfika två dagar i rad eftersom två personer fyller år imorgon. Dessutom har man fortfarande godis kvar som vi tagit med från Sverige. Det gäller bara att inte äta upp allt innan sjöbenet är slut.

Nu ska jag hitta på något att fördriva tiden med innan det är dags för fika. Varma kramar ifrån andra sidan Atlanten

Stina Schaper

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se