Öckerö gymnasium

Tomt i stan, folk på plan

Kallt. Det var min första tanke när jag klev ut i den friska luften tidigt i morse.

Medan de andra låg och sov blev jag väckt för att vara landgångsvakt tillsammans med en kompis i vakten. Jag hade turen att endast behöva gå upp knappt en timme tidigare och trots morgontrött som jag är vaknade jag faktiskt till direkt och gick upp för att sitta vakt.

Vid 10-tiden lämnade jag och en kompis båten för att intervjua personer till vår samhäll/svenska rapport. Tillslut efter några intervjuer hamnade vi på ett café och med anteckningar och go fika på bordet satt vi och sammanställde klart våra intervjuer. Eftermiddagen fortsattes med att vi var några som strosade runt i stan. Med facit i hand var en söndag kanske inte den bästa dagen för att varken njuta av frivakt eller få många intervjuer dessvärre. Detta på grund av att affärerna här har stängt på söndagar och att det var folktomt jämfört med övriga dagar. Vi hittade ett glasställe och njöt av varsin glass i sensommarsolen. Några av oss kände därefter ett sug att besöka i en mataffär och eftermiddagen gick ut på att hitta en mataffär som var öppen. Man kan säga att det var nästan som att leta efter en nål i en höstack, alltså nästintill omöjligt. Vi var ytterst nära till att ge upp när vi äntligen hittade en liten kiosk på en av Lübecks smågator. Med godis i handen snäppet lyckligare gick vi ut från kiosken och fortsatte promenera runt och fotografera bland stadens mysiga gator innan vi satte kurs tillbaka mot båten.

Efter middagen var det äntligen dags för kvällens aktivitet vilket var beachvolleyboll. Resans höjdpunkt hittills om du frågar mig! Riktigt gött med en sportaktivitet, något som borde ske oftare tycker jag. Vi var sammanlagt fem lag bestående av elever och ett lag med endast befäl som deltog på planerna. Den tråkiga nyheten var att befälen vann turneringen men ska jag vara ärlig var det en värdig vinst. De var förvånansvärt bra men sedan har de har ju trots allt haft några fler år att ha övat på jämfört med oss som är lite yngre. ;) Efter turneringen var vi ett litet gäng som stannade kvar och fortsatte lira volleyboll, sjukt kul.

Sammanfattat har denna söndagen varit en dag som började segt, fortsatte bättre och avslutade bäst! Nu ska jag lägga ihop datorn och gå till min hytt för att sova och samla energi till morgondagens heldag i Hamburg.

Ha det gött så hörs vi!

Hälsningar Linn, babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se