Öckerö gymnasium

Tråkiga nyheter ☹

Idag händer det, vi skall korsa atlanten. Förväntningarna och nervositeten har byggts upp under vår tid på Bermuda och nu är dagen äntligen kommen, det är dags för oss att bli riktiga sjömän.

Dagen började med att vi gick upp till morgonuppställningen. Där väntade två dystra nyheter, en av dem var att vår Kapten Hans skulle gå av (gå av = slut på sin två månaders arbetsperiod på båten) men det hade vi vetat sen ett tag tillbaka. Den andra dystra nyheten var att en elev i midskeppsvakten också skulle åka hem på grund av personliga själ. Hon är mycket omtyckt och vem skall nu hålla allas humör uppe på nattvakterna när vi är som tröttast.

Vi höll alla på att ta farväl av dem, samtidigt som lotsen kom ombord. Han kom lite tidigare än vad vi har väntat oss, så vi fick skynda oss att ta upp landgången och lägga av de sista trossarna. Äntligen startade vi bogpropellrarna och skjuter oss ut ifrån kajen, nu är det enda som skiljer oss från Azorerna ett 1900 sjömil långt hav som är ungefär 3518 mil.

Vi åkte ut genom det smala sundet som vi bara sex dagar tidigare seglat in igenom. Kaptenen ger oss besked om att det inte skall blåsa så mycket när vi skall gå ut på öppet hav, och att vi skall gå för motor det första dygnet eller två. Men även de bästa kan ha fel, när vi kom ut på havet frisknade vinden till och min vakt fick sätta alla segel.

På tal om öppet vatten så skulle vi passera över ett ställe där de har sätt mycket val på sistone. Men vi såg ”bara” en handfull delfiner som lekte framför båten och några fåglar.

Imorgon skall vi göra en hel del spännande saker men det kommer jag inte berätta om i denna bloggen så titta in imorgon och få reda på vad vi skall hitta på.

Ha det gött haaaj.

William S

Midskepp

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se