Öckerö gymnasium

Tromber i sikte!

Nu har Barcelona, den bästa hamnen hittills enligt många. Med sina många affärer perfekta för shopping, caféer och mysiga stadspromenader var några av de saker som Barcelona kunde erbjuda. Nu följer vi planen, har kastat loss och är på väg mot Palma de Mallorca.

När vi lämnade Barcelona var det kallt men soligt. Vindarna kom från styrbord och allt såg ut att gå bra. I fjärran kunde man se regn men här var det bara lite kallt. Timmarna gick och regnet kom närmare och närmare åt styrbord hörde vi plötsligt åskmuller. När åskan närmade sig så började det synas vita ringar med dansade vattnen i stora cirklar. Dimman var den djup grå men ovanför det dansade vattnet kunde man se en tromb. Som långa maskar slingrade sig tromberna upp mot himlen. Var man en kollad kunde vi se långa tromber som gled över vattenytan, en av dem kom plötsligt så nära att man kunde känna hur vattnet skvätte kring den. Vi undvek att åka rakt in i tromberna men styrman sa att det inte var någon fara. Ändå kändes det lite läskigt men det var väldigt spännande. Efter att tromberna hade att en effekt till vilket var att vinden vände och vi fick bärga focken. När vi gick in för fika regnade det mycket men inte super mycket men precis när man satte första foten utanför dörren öppnade sig himlavalven och de bra öste ner.

Under dagen vände vinden igen och focken sattes. Vindstyrkan ökade och när jag och min vakt gick på igen så vi fick högre hastighet på ungefär 6.5 knop och så seglade vi hela vakten. Med uppehåll tack och lov.

Idag har vi verkligen haft spännande väder vi har gått från solsken till regn till tromber till ösregn till uppehåll till höga vågor. Vinden har kommit och vinden har gått men sen kommit tillbaka. Så man kan minst sagt säga att vi haft oföresebart väder dessa 24 timmar.

Vi hoppas alla på en fantastisk segling till Palma de Mallorca med gynnsamma vindar, bra väder och god mat.

Christian Löf, Midskepp

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se