Öckerö gymnasium

Uppfräschningen som slutade i terror

Lagom till ankomst började penicillinet verka och min halsfluss att ge sig. Fyra dygn sjukskriven i kojen gjorde susen och för att hålla igång matten har jag beräknat min sömn till ca 17 timmar/dygn. Att sticka upp min bleka nuna över däck och andas frisk luft för första gången på dagar gav mig ett obeskrivligt lyckorus och en energikick som hållit i sig tills nu, andra dagen i Las Palmas.

Det finns flera kännetecken på att vi inte längre är till sjöss, förutom ett minskat antal hjärnskakningar och klämskador. Väntetiden till duscharna känns längre än väntan på nattfika under en kall och regnig nattvakt, efterfrågan på plåster ökar i takt med att rakhyvlarna tas med till duschen och många av Gunillas inneboende verkar ha gjort revolutionerande upptäckter såsom hårborste, deo och tandkräm. Medan midskepps och babord åt köttbullar och potatismos på IKEA knegade min vakt (styrbord) på Gunilla och bar färg och ombeslog segel hela gårdagen. Efter en dag uppe i riggen upptäckte jag imorse en bred rand av tjära från min ena axel och ner längs med hela ryggen. Som nyvaken skulle jag vara klyftig och duscha direkt efter frukosten innan kön började växa. Just när schampot löddrade som mest och jag nådde till refrängen i ”raining men” hörde jag en stressad röst ropa ”oh shit, det är uppställning nu!” utanför dassdörren. Jag avslutar nu duschistorien med att jag iallafall hade någon form av kläder på uppställningen, resten lämnar jag åt fantasin.

På förmiddagen besökte vi en vacker bergsby vid namn Teror, men den enda terrorn där var när jag insåg att toapappret var slut på toaletten. Jag spenderade sedan eftermiddagen strosande i gamla stan i Las Palmas tillsammans med goa vänner och jag ser en av dagens höjdpunkter som när vi under ett pass av historieparkour hittade en avbildning på vår historielärare Tobias. Jag kallar den ”Tobbe pre. slätfralla”, muschen är pricken över i:et. Jag avslutade kvällen tillsammans med Olivia och Lina, och vi spelade banka bäver och åt en fantastisk tapas utanför en mysig bar nedanför katedralen. Vi tjötade en lång stund med den sköna italienska ägaren och vi rekommenderar starkt la Vegueta de Colon.

Väl hemma på Gunilla dök vi trots en god Tapas som hungriga gamar in i nattamatkylen efter Pontus magnifika lasagne. Den var välbehövd och smälte i munnen på ett nästan euforiskt sätt. Mätt och belåten vill jag nu önska alla läsare och oroliga föräldrar hemma en fantastisk vecka med de betryggande orden, ni behöver inte oroa er, vi kan inte ha det bättre!
Varma hälsningar från Las Palmas, Gran Canaria.

Alva Ivarsson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se